KKV TECHNOLÓGIA
PLUSZ HITELPROGRAM

10 – 100 MILLIÓ FT HITELKERET 0% THM

FEJLESSZE VÁLLALKOZÁSÁT ÉS KÉRJEN DÍJMENTES FELMÉRÉST:
  • NAPELEMES RENDSZEREK
  • NAPELEMES AUTÓBEÁLLÓK
  • HŐSZIVATTYÚK
Előregisztráció

KKV TECHNOLÓGIA
PLUSZ HITELPROGRAM

10 – 100 MILLIÓ FT HITELKERET 0% THM

FEJLESSZE VÁLLALKOZÁSÁT ÉS KÉRJEN DÍJMENTES FELMÉRÉST:
  • NAPELEMES RENDSZEREK
  • NAPELEMES AUTÓBEÁLLÓK
  • HŐSZIVATTYÚK
Előregisztráció

GINOP Plusz-1.4.3-24

KKV Technológia Plusz Hitelprogram vállalkozások számára

Pályázati kiírás fontosabb tudnivalói:

A 2024-es év új fejlesztési lehetőségeket hoz magával. Az egyik ilyen konstrukció a KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amelynek megjelenése már márciusban várható. A hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására Budapest kivételével az ország egész területén. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint között lesz, amelyet a kormány 0 százalékos kamat mellett biztosít.

AJÁNLATKÉRÉS

Célja és keretösszege

A GINOP Plusz program I. prioritásán keresztül a kormány a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére. Ebből 130 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, amely 0 százalékos célzott hitelekkel segíti a kkv-szektor versenyképességének megerősítését – adott tájékoztatást közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a kis- és középvállalkozások (kkv-k) beruházásainak támogatása. A program lehetővé teszi, hogy vállalkozások új technológiákba fektessenek be, 0%-os kamatozás mellett. A rendelkezésre álló keretösszeg egészen lenyűgöző: 130 milliárd Ft, amelynek segítségével számos kkv növelheti versenyképességét.

Hitelfelvevők köre és felhasználási célok

A program mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt segítséget, amelyek gazdaságilag potenciálisan életképesek, de korlátozottan jutnak hozzá finanszírozási forrásokhoz.

A hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így

  • gépek,
  • informatikai eszközök vagy
  • megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint
  • a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére,

emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is.

A program keretében igényelhető hitel összege minimum 10 millió Ft, maximum pedig 100 millió Ft lehet, és a kamat 0%. Fontos megjegyezni, hogy a hitel törlesztése egyenlő tőketörlesztő részletekben történik, a türelmi idő lejárát követően.

Területi korlátozás és biztosítékok

Az igényelhető hitel az ország egész területén felhasználható, kivéve Budapestet. A hitel igénylésének egyik követelménye az elvárt fedezettség, amely gazdasági társaságok esetén a 50%-ot meghaladó tulajdoni hányad, egyéni vállalkozók esetén pedig az egyéni vállalkozón kívüli természetes személy készfizető kezessége lehet, valamint egyéb dologi biztosíték.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram új lehetőségeket teremt a magyar vállalkozások számára. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és készüljön fel időben az igénylésre, hogy vállalkozása még sikeresebb legyen!

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírását márciusban hirdethetik ki, a hitelkérelmeket, pályázatokat várhatóan áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon.

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túlmutatóan a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további hitelprogramok fogják segíteni, amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium kellő időben fogja tájékoztatni a vállalkozásokat – közölték.

Regisztráljon most és kérjen ajánlatot!

A fentebb leírt információk a rendelkezésünkre álló adatokat tartalmazza – cikkünket azonnal frissítjük, ahogy a végleges konstrukció meghirdetésre kerül!

 

Előregisztráció